Vi har haft vores langsigtede afkast under lup. Resultaterne viser, at alle vores afdelinger med høj konsistens har slået markedet.
Centralbankernes stålfaste tilgang til at få inflationen ned via kraftige renteforhøjelser har nu bl.a. ramt banksektoren. Udviklingen er dog en del af den helingsrejse, som centralbankerne har ordineret.
Aktieinvestering handler ikke kun om risikoforståelse, men også om at se muligheder. I 2022 var vi vidner til kulminationen på en historisk pengepolitisk ekspansion.
Sidste kvartal beskrev vi den svære udvikling på aktiemarkederne i 2022 som en ”Stroppetur gennem Sorgernes dal”. Udfordringen er den fortsatte høje inflation og centralbankernes penge-politiske stramninger.
Gennem lave renter og likviditet har centralbankerne siden finanskrisen i 2008 aggressivt brugt den finansielle økonomi til at trække realøkonomien frem. Nu må centralbankerne nødtvunget gå den anden vej.
Den russiske invasion af Ukraine og den efterfølgende vestlige reaktion viser, at der nu er tale om en ny krigsøkonomi i Europa.
Vi tænker ganske enkelt ikke i kalenderår, når vi investerer. Det giver os frihed væk fra kortsigtet tænkning. Det, tror vi, leder til bedre investeringsbeslutninger.
De globale aktiemarkeder er steget ca. 75 pct. i en næsten lige linje siden marts 2020, hvor investorerne begyndte at lægge Corona-pandemien bag sig. I 2021 er aktiemarkederne steget næsten 20 pct. – og lidt mere, end den underlæggende økonomiske udvikling tilsiger.
Den seneste krise på det kinesiske ejendomsmarked handler ikke udelukkende om ejendomsselskabet China Evergrande. Nøglen til at forstå China Evergrandes skæbne og konsekvenserne for selskabets kunder, kreditorer og aktionærer er at forstå præsident Xis agenda.
EU-Kommissionen har offentliggjort sit længe ventede Fit for 55-program. Selskaber, der leverer energieffektivitet, vedvarende energiløsninger og producenter af ren elektricitet står til at blive vinderne.